Art & Science Webinars Μαθηματικών, 16/10/2021

Art & Science Days Webinars

Art & Science Webinars Μαθηματικών, 16/10/2021

Το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17:00 - 18:45 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία webinars μαθηματικών που εντάσσονται στο πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων Art & Science Days για μαθητές Ε' Δημοτικού - Γ' Λυκείου. Συμμετείχαν 215  μαθητές, 103 από τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη και 112 από άλλα σχολεία.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών για τα Μαθηματικά και να τους εξοικειώσουν με μαθηματικές έννοιες που δεν υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια, διοργανώνουν δράσεις που καλλιεργούν τη μαθηματική σκέψη και λογική και προετοιμάζουν τους μαθητές τους για διαγωνισμούς Μαθηματικών, πανελλήνιους και διεθνείς, με εξαιρετικές διακρίσεις.

Τη σχολική χρονιά 2021 - 2022 τα προγράμματα των Μαθηματικών θα πραγματοποιηθούν τμηματικά και διαδικτυακά, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τα webinars:

Μαθηματική Σκέψη και Λογική

Μαθητές από Β΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Λυκείου παρακολούθησαν το πρόγραμμα της Μαθηματική Σκέψης και Λογικής. Το πρόγραμμα διοργανώνεται στα Εκπαιδευτήρια εδώ και 15 χρόνια, με τη συμμετοχή διακεκριμένων εκπαιδευτικών, εκπροσώπων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ολυμπιονικών. Ήταν μία ιδέα του ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων Ευάγγελου Μαντουλίδη και στοχεύει στη δωρεάν προετοιμασία των μαθητών για τις απαιτητικές εξετάσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τις Βαλκανιάδες και τις Ολυμπιάδες Μαθηματικών.

Εισαγωγή στη Μαθηματική Σκέψη και Λογική

Μαθητές της Α΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν το πρόγραμμα Εισαγωγή στη Μαθηματική Σκέψη και Λογική. Σκοπός του προγράμματος είναι να προσελκύσει την προσοχή των μαθητών που έχουν έφεση στα Μαθηματικά, μέσω προσεκτικά σχεδιασμένων ασκήσεων, οδηγώντας τους προς την ουσιαστική κατανόηση των μαθηματικών εννοιών. Στόχος του είναι η εξοικείωσή τους με μαθηματικές έννοιες που ξεπερνούν τα σχολικά εγχειρίδια. Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και απαραίτητο σε μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρίας.

Μαθηματικά Παιχνίδια

Μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού παρακολούθησαν το πρόγραμμα Μαθηματικά Παιχνίδια. Σκοπός του προγράμματος είναι η καθοδήγηση και η παρακίνηση των παιδιών, ώστε να προσεγγίσουν τις βασικές έννοιες των Μαθηματικών, συνδυάζοντας τη γνώση με την ψυχαγωγία. Οι μαθητές ασχολούνται με την επίλυση μαθηματικών γρίφων και σπαζοκεφαλιών, με παιγνιώδεις και πρωτότυπες βιωματικές, μαθηματικές δραστηριότητες, που τους βοηθούν να αγαπήσουν τα Μαθηματικά.

Το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί το Webinar: Μαθηματική Σκέψη και Λογική για μαθητές από Β΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Λυκείου.