«Η Ιδιωτικότητα στην Ψηφιακή Εποχή»

Δράσεις από τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου σε συνεργασία με την «ELSA Thessaloniki – European Law Students’ Association» και την υποστήριξη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ συμμετείχαν σε δράσεις σχετικά με την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Φετινό θέμα ήταν «Η Ιδιωτικότητα στην Ψηφιακή Εποχή».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το διεθνές σωματείο της European Law Students’ Association (Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών Νομικής) αποτελείται από 44 εθνικά σωματεία και περίπου 50.000 μέλη σε όλη την Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές συμμετείχαν σε Workshops - Εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στα Εκπαιδευτήρια, στις 18 και 19 Νοεμβρίου.

Επίσης, μαθητές του προγράμματος Studies Abroad πήραν μέρος στη 2η Δημόσια Διαβούλευση για την Ψηφιακή Εποχή και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία πραγματοποιήθηκε στον συνεδριακό χώρο του Holiday Inn, την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου. Οι μαθητές υποστήριξαν την άποψη ότι όραμα της νέας γενιάς αποτελεί «ένας δίκαιος κόσμος με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την πολιτισμική διαφορετικότητα», ένα φλέγον ζήτημα, που απαιτεί την ευαισθητοποίηση όλων.

Η διαβούλευση αποτέλεσε εφαλτήριο αφύπνισης του ενδιαφέροντος για τη διασφάλιση της διατήρησης μιας υψηλής πολιτισμικής στάθμης στην κοινωνία.