Φιλανθρωπική πράξη αγάπης από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων

Φιλανθρωπική πράξη αγάπης από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων

Σε κλίμα γιορτής, χαράς και αγάπης οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού συναντήθηκαν διαδικτυακά με τον φορέα ΑμεΑ «Ο Σωτήρ». Είχε προηγηθεί ομαδική εργασία για την κατασκευή ευχετήριων χριστουγεννιάτικων καρτών αλλά και συγκέντρωση χρημάτων ως μια φιλανθρωπική πράξη αγάπης.

Οι μαθητές αντάλλαξαν ευχές, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γνωρίστηκαν διαδικτυακά, δίνοντας την υπόσχεση μιας πραγματικής συνάντησης, όταν το επιτρέψουν ξανά οι συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια της σύνδεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω της εφαρμογής MSTeams, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τον σκοπό του φορέα και ευαισθητοποιήθηκαν πάνω σε θέματα που αφορούν όλους μας, καθώς η διαφορετικότητα είναι ένα κομμάτι της ζωής μας, που πρέπει να μάθουμε να προσεγγίζουμε με σεβασμό.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τα δικά τους ερωτήματα, να λάβουν απαντήσεις, να προβληματιστούν και - ίσως - να δουν τη ζωή και μέσα από μια άλλη οπτική.

Με βασικό κριτήριο ότι η εκπαίδευση δεν αφορά αποκλειστικά τη γνώση, τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη θέτουν στον κέντρο της εκπαίδευσης τον ίδιο τον άνθρωπο, κάνοντας έτσι τους μαθητές τους κοινωνούς ενός καλύτερου κόσμου.

Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού εύχονται σε όλους καλές γιορτές με υγεία και αγάπη. Καλή χρονιά!