Art & Science Webinars: Προγραμματιστική Σκέψη και Αλγοριθμική Λογική

Art & Science Webinars: Προγραμματιστική Σκέψη και Αλγοριθμική Λογική

Μετά το εξαιρετικά πετυχημένο Webinar «Μαθηματικής Σκέψης και Λογικής», τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη διοργανώνουν το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 - 19:00 το Webinar Προγραμματισμού και Ρομποτικής, το οποίο είναι αφιερωμένο στον σπουδαίο επιστήμονα Seymour Papert, δημιουργό της γλώσσας προγραμματισμού Logo, θεμελιωτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής και έναν από τους πρωτοπόρους της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το Webinar έχει ως στόχο να εισάγει τους μαθητές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής και στον διαγωνισμό Ρομποτικής και Καινοτομίας FLL. Οι μικροί μαθητές θα μυηθούν αφενός στην αλγοριθμική λογική έχοντας την δυνατότητα να δουν βήμα - βήμα πώς μπορούν να προετοιμαστούν για να φτάσουν μέχρι το σημείο να συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής και αντίστοιχα να γνωρίσουν τον διαγωνισμό FLL.

Στόχος μας είναι μέσα από ένα ταξίδι γνώσης, να εισάγουμε τους μαθητές στον κόσμο του προγραμματισμού και της ρομποτικής, να γνωρίσουν βασικούς αλγόριθμους και να κατανοήσουν πώς θα μπορέσουν να μάθουν να προγραμματίζουν με βέλτιστες τεχνικές, αλλά και πώς μπορούν να δημιουργηθούν ενδιαφέροντα projects ρομποτικής για τον διαγωνισμό FLL. 

Το Webinar απευθύνεται σε μαθητές από E' Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου και αφορά όλα τα παιδιά της χώρας και της Ομογένειας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Θα πραγματοποιηθεί μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams.

Στους συμμετέχοντες θα σταλεί πρόσκληση στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.