Η Γ΄ Δημοτικού ταξιδεύει στη θρυλική Λιλιπούπολη, τιμώντας τη μνήμη της Μαριανίνας Κριεζή

Η Γ΄ Δημοτικού ταξιδεύει στη θρυλική Λιλιπούπολη, τιμώντας τη μνήμη της Μαριανίνας Κριεζή

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ Δημοτικού θέλοντας να τιμήσουν το αξιοσημείωτο συγγραφικό - στιχουργικό έργο της Μαριανίνας Κριεζή, δημιούργησαν τα δικά τους φανταστικά μεταφορικά μέσα, τα οποία συνόδευσαν με αυτοσχέδια ποιήματα.

Με αφορμή τους στίχους του τραγουδιού «Το Ηλιακό Λεωφορείο» από τη θρυλική Λιλιπούπολη, το οποίο συνάντησαν στο μάθημα της Γλώσσας, τα παιδιά όχι μόνο εξοικειώθηκαν με τις έννοιες του στίχου, της στροφής και της ομοιοκαταληξίας, αλλά γνώρισαν μέσα από τη μουσική του Μ. Χατζιδάκη τη σύγχρονη μορφή γραφής στο παιδικό τραγούδι.

Στη μνήμη, μάλιστα, αυτής της τόσο σπουδαίας δημιουργού οι μαθητές μάς αφιερώνουν ταξίδια με πλοία που αρμενίζουν σε φραουλένιες θάλασσες, ταξίδια με αεροπλάνα που πιλοτάρονται από κουτάβια ή με τρένα που προχωρούν πάνω σε φτερωτές ράγες, σκορπώντας καραμέλες, την ίδια ώρα που γλάροι απολαμβάνουν το «μαλλί της γριάς».

Σας φαίνεται ονειρικό; Κι όμως σε ταξίδι με προορισμό τη Λιλιπούπολη θα μπορούσε να συμβεί…

Η κ. Κριεζή είχε επισκεφθεί το σχολείο μας το 2017, μαζί με την κ. Σοφία Ζαραμπούκα με αφορμή το βιβλίο τους «Ο Καρομυτόγκας». Οι μαθητές μας, αφού τις καλωσόρισαν, αφηγήθηκαν με τη σειρά τους την ιστορία του «Καραμυτόγκα» και το ταξίδι του νερού, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.