Τα παιδιά συναντούν επιστήμονες

Τα παιδιά συναντούν επιστήμονες

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Διαγωνισμός Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST LEGO League (FLL). Οι ομάδες μας προετοιμάζονται πυρετωδώς και βάζουν τα δυνατά τους να αφομοιώσουν γνώσεις, να αποκτήσουν εμπειρίες και δεξιότητες και να διαγωνιστούν με αξιώσεις στον φετινό διαγωνισμό, με θέμα «Cargo Connect».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους οι μαθητές θα πρέπει να εντοπίσουν ένα πρόβλημα σχετικά με τη μεταφορά προϊόντων και αγαθών και να προτείνουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις.

Με μεγάλη χαρά η ομάδα μας «V.I.B», υποδέχτηκε τον Δρ. Βασίλη Ζεϊμπέκη, Επίκουρο Καθηγητή του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο κος Ζεϊμπέκης, ένας άνθρωπος με μεγάλο πάθος για την επιστήμη του, τα Logistics, είναι Υποδιευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Σχεδιασμού, Παραγωγής και Λειτουργιών (ΣυΣΠΑΛ) και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (ΕΕL), που αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό σωματείο για τα Logistics στην Ελλάδα. Συμμετέχει ως Μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής και ως Σύμβουλος στα Ηνωμένα Έθνη (UNECE) σε θέματα μεταφορών.

Η συνάντηση με τον κο Ζεϊμπέκη ήταν απολύτως εποικοδομητική για τα παιδιά μας, καθώς ανέλυσε το σύνθετο αντικείμενο των Logistics με εξαιρετική παιδαγωγική προσέγγιση και το έκανε κατανοητό σε όλους. Απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών, συζήτησε μαζί τους και τους συμβούλεψε για τα επόμενα βήματά τους στο διαγωνισμό.

Ευχαριστούμε ολόθερμα τον κο Ζεϊμπέκη και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες στο επιστημονικό του έργο!