Μικροί επιχειρηματίες από … κούνια!

Μικροί επιχειρηματίες από … κούνια!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε από τους μαθητές της Β’ Δημοτικού το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Financial Literacy - Μικροί Επιχειρηματίες εν δράσει», στο πλαίσιο του οποίου τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το Ευρώ και τις υποδιαιρέσεις του και εξοικειώθηκαν με ευρώ - συναλλαγές.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, αφού επιχειρήθηκε μια ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη των νομισμάτων μέσα στον χρόνο, οι μαθητές αποκόμισαν πλήθος πληροφοριών για την ενιαία ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα, γνώρισαν όρους, όπως Ευρωπαϊκή Ένωση και Οικονομική Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ, αξιοποιώντας τις γνώσεις που αποκόμισαν από την αντίστοιχη ενότητα στο μάθημα των Μαθηματικών, προχώρησαν με επιδέξιο τρόπο σε εμπορικές συναλλαγές.

Στο υπέροχο μπακάλικο που υπάρχει σε μια γωνιά του σχολείου και το οποίο διακόσμησαν τα παιδιά μαζί με τις δασκάλες τους με άδειες συσκευασίες τροφίμων που έφεραν από το σπίτι τους, τα «δευτεράκια», ως έμπειροι έμποροι, προχώρησαν στην κοστολόγηση των προϊόντων και σε αγοραπωλησίες, ενώ, ως σύγχρονοι «μπακαλόγατοι», έκαναν συναλλαγές ακόμη και με αυτοσχέδια νομίσματα του Ευρώ, που τα ίδια έφτιαξαν.

Οι μαθητές μας ευχαριστήθηκαν με τη ενεργή συμμετοχή τους σε όλα τα στάδια δημιουργίας του εμπορικού μαγαζιού και με τις εμπορικές συναλλαγές που έλαβαν χώρα σε αυτό.

Μεγάλη ήταν και η ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, καθώς για άλλη μια φορά έγινε κατανοητή η αναγκαιότητα ανάλογων βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων, που βοηθούν τα παιδιά να μαθαίνουν παίζοντας και να απολαμβάνουν τις νέες γνώσεις.