Η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, αρωγοί σε project μαθητών μας

Η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, αρωγοί σε project μαθητών μας

Η προετοιμασία των ομάδων μας για τον Διεθνή Διαγωνισμό Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST LEGO League (FLL) συνεχίζεται. Σύμφωνα με το φετινό θέμα «Cargo Connect» οι μαθητές μας καλούνται να εντοπίσουν ένα πρόβλημα που αφορά τις μεταφορές αγαθών ή προϊόντων και να προτείνουν μία καινοτόμο τεχνολογική λύση.

Η ομάδα μας «LEGObots» έχει σχεδιάσει την «Έξυπνη μεταφορά πρώτων βοηθειών για την άμεση διαχείριση ορεινών ατυχημάτων». Με το project αυτό οι μαθητές μας έχουν σκοπό να σώσουν ζωές, μειώνοντας στο ελάχιστο τον χρόνο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στο βουνό.

Σε αυτήν την προσπάθεια στάθηκε δίπλα στα παιδιά, η Χριστίνα Φλαμπούρη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε το 7 Summits, δηλαδή την κατάκτηση των 7 υψηλότερων κορυφών του κόσμου και κάθε ηπείρου. Μαζί της και,ο Γιώργος Βρουλλής, επικεφαλής του Τμήματος Ορεινής Διάσωσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ).

Η κα Φλαμπούρη και ο κος Βρουλλής, σε μια εκτενή συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, περιέγραψαν στα παιδιά τις εμπειρίες τους από την πλευρά του ορειβάτη και του ειδικού διάσωσης, αντίστοιχα. Στη συζήτηση αναφέρθηκαν τα προβλήματα που συναντούν οι ορειβάτες, καθώς και η διαδικασία αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Τόσο η κα Φλαμπούρη όσο και ο κος Βρουλλής ενθάρρυναν τους μαθητές και τους έδωσαν κατευθύνσεις για τη βελτίωση της ιδέας τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Χριστίνα Φλαμπούρη και τον Γιώργο Βρουλλή, που αγκάλιασαν την προσπάθεια των παιδιών και ευχόμαστε κάθε καλό στη ζωή και το έργο τους!