Webinar: «Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό χωρίς αγωνίες και ερωτηματικά»

Webinar: «Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό χωρίς αγωνίες και ερωτηματικά» - 02/03/22

Στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ομαλή προσαρμογή του μαθητή στον καινούριο, θαυμαστό κόσμο του Δημοτικού.

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η εκδήλωση «Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό χωρίς αγωνίες και ερωτηματικά». Οι γονείς μαθητών του Νηπιαγωγείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Σπουδών των Εκπαιδευτηρίων, καθώς και για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό.

Η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων, δρ. Άσπα Χασιώτη, μοιράστηκε μαζί τους διεθνείς προβληματισμούς για την εκπαίδευση και ακολούθησε μια πρώτη ενημέρωση για το Πρόγραμμα Σπουδών της Α΄ Δημοτικού από την υπεύθυνη της τάξης, κ. Μαρία Παπαδοπούλου.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων ανά τάξη, οι μέθοδοι διδασκαλίας, ο τρόπος προσέγγισης των μαθητών και οι κυριότεροι άξονες πάνω στους οποίους είναι δομημένο το πρόγραμμα ήταν τα βασικά σημεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.

Η κ. Μαρία Χατζηπανταζή, Συμβουλευτική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, ΑΠΘ Τμήμα Ψυχολογίας, MSc Συμβουλευτική Ψυχολόγος, City University London, Cert. στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων (Regents College, London), αναφέρθηκε στην ομαλή μετάβαση των Νηπίων στο Δημοτικό, εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να υποστηρίξουν όλη αυτή τη διαδικασία.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Σεπτέμβριο, όταν θα πραγματοποιηθεί η αναλυτική ενημέρωση των γονέων της Α΄ Δημοτικού.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά ολοκληρώνονται στις 20 Μαρτίου 2022.