1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου

1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στη μαθήτρια Ε. - Χ. Αθανασιάδου (Γ΄ Λυκείου) από τον βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη το Σάββατο, 26 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα, για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου για τη Γ΄ Λυκείου, που είχε θέμα: «Η επέμβαση της Ελλάδας στη Μικρά Ασία».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Χορηγός του βραβείου ήταν η Οικογένεια Καλογερή, στη μνήμη του Καπετάν Γιάννη Καλογερή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η μουσειοπαιδαγωγός του Ιδρύματος Ρία Μαρκουλάκη παρουσίασε τις διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος στην περίοδο της πανδημίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αναγόρευση της Ελένης Γαρδίκα - Κατσιαδάκη, Ομότιμης Ερευνήτριας της Ακαδημίας Αθηνών, σε επίτιμη Επιστημονική Σύμβουλο του Ιδρύματος.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε στους Τάφους των Βενιζέλων το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου την Κυριακή, 27 Μαρτίου στις 11:30 π.μ., που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Ομιλητής ήταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης, Δρ Πολιτικών Επιστημών, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.