Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

H «Νεράιδα των Πρώτων Βοηθειών» κοντά στους μαθητές μας!

H «Νεράιδα των Πρώτων Βοηθειών» κοντά στους μαθητές μας!

Οι μαθητές των τριών μικρών τάξεων του Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν στο καινοτόμο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Νεράιδα των πρώτων βοηθειών», που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών, κατάλληλα διαμορφωμένο για παιδιά.

Με σύμμαχο την υψηλή τεχνολογία και την τελευταία γενιά animations αλλά και με πλήθος από διαδραστικά στοιχεία, όπως θεατρικές πράξεις και μουσικά δρώμενα, το πρόγραμμα μονοπώλησε εύκολα την προσοχή και το ενδιαφέρον των μελλοντικών μικρών διασωστών, ενώ συγχρόνως βοήθησε τα μικρά παιδιά να αφομοιώσουν αβίαστα τη γνώση γύρω από θέματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας.

Η « Νεράιδα των Πρώτων Βοηθειών» δίδαξε στα παιδιά μέσα από απλά και κατανοητά μουσικοκινητικά δρώμενα όλους τους διασωστικούς χειρισμούς, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει από τραυματισμούς μέχρι και παθολογικά περιστατικά.

Η συγκεκριμένη δράση επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την αξία και τη σημασία της βιωματικής εκπαίδευσης και του παιχνιδιού ως διδακτικό εργαλείο στα μικρά παιδιά.

Exit mobile version