14ο Υβριδικό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

14ο Υβριδικό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής αποτελεί πλέον έναν πρωτοποριακό θεσμό, που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές να παρουσιάσουν το έργο και τη δημιουργικότητά τους στον τομέα της Πληροφορικής σε μορφή επιστημονικού συνεδρίου. Το συνέδριο διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Νόησις» και τους Συντονιστές Πληροφορικής της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, που φέτος πραγματοποιήθηκε στις 12 - 15 Απριλίου 2022, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, συμμετείχαν μαθητές Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου - Λυκείου από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από γειτνιάζουσες περιφέρειες σε αυτή και από ελληνικές σχολικές μονάδες του εξωτερικού.

Από το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν 10 μαθητές, οι οποίοι εργάστηκαν με μεράκι και χαρά, για να παρουσιάσουν τα ενδιαφέροντα, τις ευαισθησίες και τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο τους, χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία της Επιστήμης της Πληροφορικής.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο Ε. Γιουβανόπουλος (Ε΄ Δημοτικού) δημιούργησε το παιχνίδι «Albert’s Mystery», βασισμένο εξ ολοκλήρου σε κώδικα HTML, CSSκαι Javascript, δίνοντας επιπρόσθετα νότες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Ν. Φεσατίδου (ΣΤ΄ Δημοτικού) κατασκεύασε το «Μια βουτιά στον ωκεανό!», ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων για όλες τις ηλικίες, βασισμένο στην πλατφόρμα Kodu Game Lab της Microsoft.

Οι μαθήτριες Ά. Μπακαΐμη και Ε. Πάτση (ΣΤ΄ Δημοτικού) δημιούργησαν το «Path2Smart - Ο δρόμος της γνώσης», μια ιστοσελίδα θεμάτων διαγωνισμών και θεωρίας μαθημάτων, χρησιμοποιώντας το εργαλείο Google Sites.

Οι μαθητές Ο. Γκρίτσιος, Γ. Δελής, Δ. Ιωαννίδη, Κ. Καλημέρα, Γ. Παπαποστόλου, Μ. Τσακούμης (ΣΤ΄ Δημοτικού) ανέπτυξαν την ιστοσελίδα «Μαθαίνω τον πλανήτη μου» με χρήση της πλατφόρμας Weebly.

Οι μαθητές μας, οι οποίοι παρουσίασαν τη δουλειά τους σε επιστημονική επιτροπή, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τις εργασίες που εκπόνησαν.

Ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, ώστε να έρθει η στιγμή που θα παρουσιάσουν, ως ερευνητές και επιστήμονες πια, τις καινοτόμες εργασίες τους σε μεγάλα επιστημονικά συνέδρια!