Όταν η φύση διδάσκει…

Όταν η φύση διδάσκει…

Οι μαθητές όλων των τάξεων της Α' Γυμνασίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Βάζω στόχους, μαθαίνω από τα λάθη μου και συνεργάζομαι ομαδικά». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνδυάζει την εκπαίδευση στις δεξιότητες της ζωής με τις εμπειρίες της φύσης.

Με αμείωτο κέφι και με καλή διάθεση, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη φύση και κατάλαβαν ότι η φύση έχει να μας διδάξει πολύτιμες δεξιότητες για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση ποικίλων καταστάσεων στη ζωή μας.

Εξασκήθηκαν σε δεξιότητες για το πώς περπατάμε στο βουνό, πώς αναγνωρίζουμε τα σημάδια του ουρανού, πώς σκαρφαλώνουμε σε έναν βράχο, πώς περιποιούμαστε μόνοι μας ένα τραύμα ή πώς αντιμετωπίζουμε σε πρώτο βαθμό ένα ατύχημα που συνέβη στη διάρκεια μιας πεζοπορίας ή μιας εξόρμησης στο βουνό. Έτσι, τα παιδιά έμαθαν να συνεργάζονται, να εκτιμούν τον κίνδυνο, να ζητούν βοήθεια και συγχρόνως να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν την παρεχόμενη σε αυτά βοήθεια απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Η συγκεκριμένη βιωματική δράση ήταν πραγματικά μια πολύ θετική εμπειρία, καθώς μπόλιασε με γόνιμο τρόπο την ευχαρίστηση και την ψυχαγωγία των μαθητών με τη μάθηση και τη συναισθηματική τους ωρίμανση.