Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας - «Τα παιδιά προτείνουν… βιβλία»

Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας - «Τα παιδιά προτείνουν… βιβλία»

Στο πλαίσιο του «Προγράμματος Φιλαναγνωσίας», πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά φέτος η καινοτόμος δράση «Τα παιδιά προτείνουν… βιβλία».

Πρόκειται για μια ιδέα που γεννήθηκε μέσα στους χώρους της σχολικής μας βιβλιοθήκης, με σκοπό να ξαναζωντανέψει ο δανεισμός λογοτεχνικών βιβλίων. Κάθε παιδί έχει ένα τουλάχιστον αγαπημένο βιβλίο να προτείνει στους συμμαθητές του.

Φέτος, λοιπόν, παρουσιάστηκαν 17 αγαπημένα βιβλία από μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων του Γυμνασίου, με σκοπό να προτρέψουν τους συμμαθητές τους να ανακαλύψουν τον θαυμαστό κόσμο της λογοτεχνίας μέσα στο καλοκαίρι. Η οργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης έγινε από τα παιδιά του Λυκείου, τα οποία προέτρεψαν τους μαθητές του Γυμνασίου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και βοήθησαν στην υλοποίησή του στον χώρο του Θεάτρου.

Επιθυμία όλων των παιδιών είναι να συνεχιστεί αυτή η πρωτοβουλία και του χρόνου, με ποικίλες δράσεις πάνω σε αγαπημένα βιβλία τους!

Οι μαθητές του Λυκείου που οργάνωσαν αυτή τη δράση είναι:

  • Ν. Σιάμπαλη, Ε. Γεωργιτσέλη, Ε. Γεωργιτσέλη (Α΄Λυκείου)
  • Δ. Καραβασίλης, Κ. Καραγκίτση, Α. Παπαδόπουλος, Π. Χατζηκαλλίας (Β΄ Λυκείου)

Τα παιδιά του Γυμνασίου που παρουσίασαν τα βιβλία είναι:

  • Μ. Αθανασά, Α. Αλεξανδρίδης, Ν. Αλμαλόγλου, Ι. Ζάχου, Α. Ζερβουδάκη, Θ. Καπλάνης, Δ. Καπούλας, Φ. Κυράτσου, Ε. Κωστηκίδου, Α. Μοντγκόμερι, Ε. Μπουντζιούκα, Θ. Παπαγιωτόπουλος, Β. Παπαδοπούλου, Μ. Σαμόζι - Καλλιγκάτση, Α. Ταυρίδου, Η. Ταψή, Π. Τριανταφυλλίδου, Μ. Τσερβένη, Δ. - Ε. Ψηλογένη.