Βιβλιοπαρουσίαση Γ' Δημοτικού στον Κωνσταντινίδη

Βιβλιοπαρουσίαση Γ' Δημοτικού στον Κωνσταντινίδη

Με μεγάλη χαρά μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Δημοτικού συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου της Γεωργίας Λάττα «Πετάω», από τις εκδόσεις Διάπλους. Η παρουσίαση έγινε στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης, το Σάββατο, 14 Μαΐου 2022.

«Μα, ποιος ζει τα όνειρά του με κλεισμένα τα φτερά του;» αναρωτιέται η συγγραφέας. Η μικρή χρυσαλλίδα, φοβισμένη αρχικά να εξερευνήσει τον κόσμο που την περιβάλλει, συναντά την ομορφιά της ζωής και μαθαίνει να τολμά! Η εξαιρετική εικονογράφηση του βιβλίου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών ενώ, παράλληλα, πλαισιώνεται από υπέροχα, περιεκτικά κείμενα με πρωταγωνιστές σαλιγκάρια, μέλισσες, κάμπιες και πεταλούδες.

Τα παιδιά, έπειτα από ανάγνωση του βιβλίου στο σχολείο, έπλασαν δικούς τους διαλόγους και δημιούργησαν μια ιστορία βασισμένη στο βιβλίο, την οποία κατόπιν παρουσίασαν με τη μορφή θεατρικού δρώμενου στη συγγραφέα. Έπειτα τα παιδιά τραγούδησαν χαρούμενα «Αγάπα τα βιβλία». Ένα τραγούδι που υμνεί την αξία του βιβλίου και την προσφορά του στις παιδικές ψυχές. Τέλος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την κυρία Λάττα και να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια γνωριμίας με το βιβλίο.