Τραγουδάμε στην πόλη... με τη Γλυκερία

Τραγουδάμε στην πόλη... με τη Γλυκερία

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 οι μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού και συνοδοί εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη αναχωρήσαμε με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Η εκπαιδευτική εκδρομή με τίτλο "Τραγουδάμε στην πόλη... με τη Γλυκερία" ήταν πια γεγονός!

Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας, ήταν 20:00 το απόγευμα. Η πρώτη μας επαφή με την Πόλη ήταν το δείπνο, που απολαύσαμε σε κοντινό εστιατόριο.

Το πρωινό της επόμενης ημέρας αναχωρήσαμε για την Αγιά Σοφιά, όπου και ξεναγηθήκαμε. Ακολούθησε η μεγάλη περιήγηση στον Βόσπορο. Γευματίσαμε στο πλοίο και κλείσαμε την κρουαζιέρα με ένα μοναδικό πάρτι που θα μείνει αξέχαστο σε μικρούς και μεγάλους! Η Κοινότητα του Μεγάλου Ρεύματος και η Κοινότητα του Πέρα μας αγκάλιασαν με τη φιλοξενία τους.

Την επόμενη μέρα, επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου του Πέρα, το Μουσείο Ψευδαισθήσεων, τον Αθλητικό Σύλλογο του Πέρα και τέλος το ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο, όπου οι μαθητές μας έκαναν πρόβα με τους μαθητές του Ζωγραφείου για την επικείμενη παράσταση με τη Γλυκερία. Αργότερα, επισκεφτήκαμε το εντυπωσιακό Atatürk Kültür Merkezi για την πρόβα μας με τη Γλυκερία. Ο χώρος, η ατμόσφαιρα και η επαφή με τη Γλυκερία ενθουσίασαν τους μαθητές.

Το πρωινό του Σαββάτου ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο Rahmi M. Koç, ενώ το μεσημέρι απολαύσαμε το γεύμα μας κάτω από τη Γέφυρα του Γαλατά. Η ώρα της μεγάλης παράστασης είχε φτάσει. Οι μαθητές ήταν εκεί για τον μεγάλο σκοπό του project να ... Τραγουδήσουν στην Πόλη με τη Γλυκερία! Οι φωνές τους ενώθηκαν με τη φωνή της και το αποτέλεσμα ήταν συγκινητικό. Οι 2.200 θεατές που κατέκλυσαν την κεντρική αίθουσα, ανάμεσά τους Έλληνες της Πόλης, γονείς, απλοί θεατές, όλοι γίναμε ένα και μοιραστήκαμε στιγμές μοναδικής αξίας.

Την Κυριακή αφού επισκεφθήκαμε το Φανάρι και την Παναγία των Βλαχερνών φύγαμε με την υπόσχεση ότι θα «επιστρέψουμε στην Πόλη των πόλεων».

Η καρδιά του Ελληνισμού χτύπησε άλλη μια φορά στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης...

Εις το επανιδείν!