Mandoulides Robotics Day

Mandoulides Robotics Day

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη έχουν προσθέσει μία επιπλέον ώρα Πληροφορικής στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Ε΄ και της ΣΤ' Δημοτικού, δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν την Εκπαιδευτική Ρομποτική, Καινοτόμα Προγράμματα Πληροφορικής και τις αρχές της Μεθοδολογίας Έρευνας.

Ε' Δημοτικού

Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού σχημάτισαν ομάδες, κατασκεύασαν ρομπότ και τα προγραμμάτισαν έτσι, ώστε να επιτυγχάνουν συγκεκριμένες αποστολές. Παράλληλα, μπήκαν στη διαδικασία της Μεθοδολογίας Έρευνας, αναγνωρίζοντας προβλήματα πάνω σε δεδομένη θεματική και δημιουργώντας τις δικές τους καινοτόμες λύσεις. Η πορεία κάθε ομάδας απεικονίζεται σε μία αφίσα, την οποία κατασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά με τον δικό τους πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού, σχεδιάζοντας ήδη τα μελλοντικά τους βήματα στον χώρο της Ρομποτικής.

ΣΤ’ Δημοτικού

Φέτος οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού ασχολήθηκαν με μια σειρά από δραστηριότητες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, χρησιμοποιώντας προσομοιωτές και πραγματικά ρομπότ και μαθαίνοντας αλγόριθμους και στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων. Επίσης, μπήκαν στη διαδικασία να επιλύσουν ανοιχτά προβλήματα Ρομποτικής σε μορφή challenge, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους.

Το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «Mandoulides Robotics Day» πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού, στις 07/06/2022 και στις 14/06/2022 από τις 9:30 έως τις 12:30, με συμμετοχή 15 ομάδων από τα τμήματα της Ε΄ Δημοτικού, και 15 ομάδων από τα τμήματα της ΣΤ' Δημοτικού.

Συγχαίρουμε τους μαθητές για την εξαιρετική δουλειά τους και τους στηρίζουμε σε κάθε προσπάθειά τους να εξελιχθούν.