Αποφοίτηση ΣΤ΄ Δημοτικού

….Λύπες, χαρές μάς ενώσανε, μα όλα πέρασαν τώρα…

Τα μάτια όλων βουρκώσανε, του χωρισμού σαν ήρθε η ώρα!

Μετά από μία ιδιαίτερα απαιτητική σχολική χρονιά, λόγω των συνθηκών που δημιούργησαν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ήρθε η στιγμή του αποχωρισμού. Η στιγμή που όλοι μας - μαθητές και εκπαιδευτικοί - καλούμαστε να γράψουμε τους τίτλους τέλους στη σχολική πορεία των παιδιών της ΣΤ΄ τάξης στο Δημοτικό Σχολείο.

Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα οι φετινοί μας απόφοιτοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και παρουσίασαν μια γλυκιά, γεμάτη αναμνήσεις αλλά και ταυτόχρονα αισιόδοξη γιορτή αποφοίτησης, που κατάφερε να συγκινήσει αλλά και να ξεσηκώσει όλους όσοι την παρακολούθησαν. Σκέψεις, γλυκές αναμνήσεις και νοσταλγικές θύμησες από την πορεία των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο πλημμύρισαν το κλειστό γήπεδο του ΠΚΕΜ. Στίχοι και τραγούδια πλαισίωσαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η προβολή στιγμιότυπων από τη μέχρι τώρα σχολική ζωή των μαθητών, αφήνοντας σε όλους συναισθήματα νοσταλγίας για το Δημοτικό και ανυπομονησίας για νέες προκλήσεις στο Γυμνάσιο.

Ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση είχε η προβολή στιγμιότυπων από την πρόσφατη εκδρομή των μαθητών της ΣΤ΄ Δημοτικού στην Κωνσταντινούπολη και τη συμμετοχή τους στη συναυλία με τη Γλυκερία, μια συναυλία που μάγεψε τους 2.200 θεατές που είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν από κοντά και η οποία ήρθε να γεφυρώσει το σύγχρονο με το παλιό, το μοντέρνο με το παραδοσιακό.

Ευχόμαστε στους αποφοίτους μας ένα υγιές και ασφαλές μέλλον, γεμάτο όνειρα, χαμόγελα και αισιοδοξία!