Επιλογή μαθητή στο Διεθνές Σεμινάριο του Λεωνίδα Καβάκου

Επιλογή μαθητή στο Διεθνές Σεμινάριο του Λεωνίδα Καβάκου

Ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων και σπουδαστής βιολιού του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Θ. Κυπάρος (Γ΄ Γυμνασίου) επιλέχθηκε να συμμετάσχει ως Ενεργό Μέλος στο Διεθνές Σεμινάριο Βιολιού και Μουσικής Δωματίου «Leonidas Kavakos International Violin Masterclass & Chamber Music Workshop 2022», το οποίο θα διεξαχθεί στην Ακαδημία Αθηνών στις 24 - 26 Ιουνίου 2022.

Το συγκεκριμένο Masterclass απευθύνεται σε επαγγελματίες μουσικούς καθώς και σε υψηλού επιπέδου ταλαντούχους νέους από Μουσικές Ακαδημίες, Ωδεία και Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας, και ο Θάνος συγκαταλέγεται στους 16 μουσικούς που επέλεξε φέτος ο παγκόσμιας φήμης Έλληνας βιολονίστας, κατόπιν ακροάσεων μέσω αποστολής βίντεο, για να συμμετάσχουν ενεργά στο Σεμινάριο.

Το Σεμινάριο είναι διάρκειας τριών ημερών, αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά εκπαιδευτικά γεγονότα στην Ευρώπη, μοναδικού εκπαιδευτικού χαρακτήρα και καλλιτεχνικής αξίας με παγκόσμια απήχηση, και οι ενεργοί συμμετέχοντες λαμβάνουν τη μοναδική εμπειρία ενός ατομικού μαθήματος με τον Λεωνίδα Καβάκο, δωρεάν είσοδο για όλες τις ημέρες του Σεμιναρίου και Βεβαίωση Συμμετοχής.

Η διοργάνωση διεξάγεται τα τελευταία εννέα χρόνια, εκ των οποίων τα πέντε πραγματοποιούνται υπό την Αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων μουσικοί από την Ιαπωνία, ΗΠΑ, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αρμενία, Μεξικό, Αυστρία, Βέλγιο και πολλές ακόμη χώρες από όλο τον πλανήτη επισκέφτηκαν την Ελλάδα είτε ως Ενεργοί Συμμετέχοντες είτε ως ακροατές.