Συμμετοχή των Εκπαιδευτηρίων στην εκδήλωση «Δύναμη Ψυχής, Φύση και Υγεία»

Εκδήλωση στο ΑΠΘ με θέμα «Δύναμη Ψυχής, Φύση και Υγεία»

Συμμετοχή των Εκπαιδευτηρίων στην εκδήλωση «Δύναμη Ψυχής, Φύση και Υγεία»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη με το Τμήμα Ιατρικής, που ξεκίνησε τη χρονιά 2021 - 2022, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Δύναμη Ψυχής, Φύση και Υγεία».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Ιατρικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας και έλαβε χώρα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών την Πέμπτη, 16 Ιουνίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η δρ. Ασπασία Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια και Διευθύντρια Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη και η κ. Χριστίνα Μπόση, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων. Συμμετείχαν, επίσης, με διάφορους τρόπους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων.

Παράλληλα, μίλησαν για τη «Δύναμη Ψυχής» ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Θεόδωρος Δαρδαβέσης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Μελίνα Δερμετζοπούλου, ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εύχαρις Παναγοπούλου και η συγγραφέας Κατρίνα Τσάνταλη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα «Προαγωγή Δεξιοτήτων Ζωής στη Φύση για Παιδιά και Εφήβους», από το οποίο αποφοίτησαν με επιτυχία οι μαθήτριες Α. Αβδελιώτη, Δ. Ασμάν και Μ. Ασμάν της ΣΤ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι μαθητές Ι. Τζιγκαλίδης (Α΄ Λυκείου) και Χ. Μπουτάρη (Α΄ Γυμνασίου) των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, για τη δύναμη, το πείσμα και τη θετική στάση με την οποία ολοκλήρωσαν τις δράσεις του προγράμματος.

Το πρόγραμμα «Προαγωγή Δεξιοτήτων Ζωής στη Φύση για Παιδιά και Εφήβους» είναι ένα πιλοτικό πρωτοποριακό πρόγραμμα του τμήματος Ιατρικής σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη και αποτελεί ένα καινοτόμο παράδειγμα συνεργασίας τριτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο τη βιωματική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.