Mandoulides Basketball Camps 2022

Mandoulides Basketball Camps 2022

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή, 1 Ιουλίου το Mandoulides Basketball Camp, το οποίο είχε διάρκεια 2 εβδομάδων.

Την πρώτη εβδομάδα το All - Star Basketball Camp υποδέχθηκε αθλητές από τις τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Εκτός από τους προπονητές, για πρώτη φορά στη διοργάνωση του Camp, έδωσαν το «παρών» και πέντε εθελοντές, δημιουργώντας όλοι μαζί μία εξαιρετική ατμόσφαιρα με πολύ κέφι, ζωντάνια αλλά και προσήλωση στην προπόνηση.

Το All - Star Basketball Camp επισκέφθηκε ο Διαμαντής Σλαφτσάκης. Απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων και μέλος τόσο της σχολικής ομάδας όσο και της ομάδας του ΜΑΣ Ε. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ, είχε μεγάλη συνεισφορά για αρκετά από τα banners με τα πρωταθλήματα που διακοσμούν την οροφή του γηπέδου. Από τότε και για πολλά χρόνια αγωνίζεται σε ομάδες της Α1. Ο Διαμαντής μίλησε για την διαδρομή του και μοιράσθηκε ευχάριστες στιγμές με τους αθλητές συναγωνιζόμενος μαζί τους.

Τη δεύτερη εβδομάδα λειτούργησε, για πρώτη φορά στην ιστορία, το Fundamentals Beyond Fundamentals Mandoulides Basketball Camp, ένα διαφορετικό Camp, που απευθυνόταν μόνο σε ενεργούς αθλητές ηλικίας 14 -16 ετών, όπου συμμετείχαν αθλητές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την Κύπρο και τη Γαλλία. Το πολύ ιδιαίτερο πρόγραμμα του Camp, η καθημερινή 8ωρη διάρκειά του, η αφοσίωση των προπονητών αλλά και η συγκέντρωση και η μεγάλη προσπάθεια των παικτών να αφομοιώσουν και να κάνουν πράξη στο γήπεδο τη διδασκαλία συνετέλεσαν, ώστε να υπάρξουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έντονα σημάδια βελτίωσης.

Το Fundamentals Beyond Fundamentals Mandoulides Basketball Camp επισκέφθηκε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Αθλητής με μεγάλη καριέρα, έπαιξε σε πολύ μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης, συμμετείχε όμως και σε πολύ μεγάλες στιγμές με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Ο Λάζαρος έκανε λεπτομερή αναδρομή στο παρελθόν, Ξεκινώντας από τα πρώτα του βήματα, αναλύοντας τις εμπειρίες του στις ομάδες που έπαιξε και έδωσε έτσι, με την εξιστόρηση αυτή, σημαντική τροφή για σκέψη στους αθλητές του camp για τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην ζωή ενός αθλητή, πως τις αντιμετωπίζει και πως προχωρά. Αναμφίβολα η σημαντικότερη ομιλία παρακίνησης των τελευταίων ετών η οποία ολοκληρώθηκε με λεπτομερή ανάλυση του hook και του jump hook, δύο ειδών σουτ τα οποία ήταν το σήμα κατατεθέν του Λάζαρου σε όλη τη διάρκεια της μεγάλης καριέρας του.

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι το Fundamentals Beyond Fundamentals Mandoulides Basketball Camp θεωρήθηκε ίσως το καλύτερο που έγινε τα τελευταία χρόνια στα Εκπαιδευτήρια και αναμφίβολα αποτελεί πλέον παρακαταθήκη για το μέλλον.

Χορηγοί: Γούσιος, ΜΕΒΓΑΛ, Crossover Σαμαράς Περικλής