«Τα Μαθηματικά Αλλιώς»

«Τα Μαθηματικά Αλλιώς»

Από τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου έως και την Παρασκευή, 1 Ιουλίου 12 μαθητές από Ε΄ Δημοτικού έως και Β΄ Γυμνασίου συμμετείχαν στο νέο Camp των Εκπαιδευτηρίων «Τα Μαθηματικά Αλλιώς».

Οι μαθητές γνώρισαν το Πυθαγόρειο Θεώρημα, τη Στατιστική, τις Πιθανότητες, τη Θεωρία Παιγνίων και τη Θεωρία Γραφημάτων. Ασχολήθηκαν σε ομαδικά projects, εστίασαν στην πρακτική εφαρμογή της Θεωρίας και έλυσαν προβλήματα Μαθηματικών στηριζόμενοι στη βιωματική μάθηση, στην εμπειρική γνώση, στην κατανόηση και στην κριτική σκέψη. Συνδύασαν τις μαθηματικές τους γνώσεις με τη Ρομποτική και τον Προγραμματισμό και τη μάθηση με το παιχνίδι και τη δημιουργία.

Οι μαθητές είπαν για τις εμπειρίες τους στο Camp:

  • «Ήταν ωραίο που στην Στατιστική κάναμε μόνοι μας την καταγραφή των αυτοκινήτων στην αυλή και μετά κάναμε ραβδόγραμμα στο Excel». Θάνια Γ.
  • «Μου άρεσε ο Προγραμματισμός και το επιτραπέζιο παιχνίδι που παίξαμε το οποίο βασιζόταν σε θεωρίες των Μαθηματικών. Μου άρεσε η Θεωρία Παιγνίων». Μαριλένα Τ.
  • «Βρήκα ενδιαφέρον στον Προγραμματισμό, στη Ρομποτική και στις Πιθανότητες. Στεναχωρήθηκα που δεν ήρθα μία μέρα». Δημήτρης Κ.
  • «Ξεχώρισα το μέτρημα των αυτοκινήτων στην αυλή του σχολείου και όταν κάναμε το ραβδόγραμμα. Μου άρεσε το Πυθαγόρειο Θεώρημα και τα επιτραπέζια παιχνίδια που παίξαμε». Αρτέμιος Β.