Χάλκινο μετάλλιο στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό ΙΥΝΤ

Χάλκινο μετάλλιο στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό ΙΥΝΤ (International Young Naturalists' Tournament)

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα «Mandoulides LaGrands» στην τελική φάση του 10ου Διεθνούς Διαγωνισμού ΙΥΝΤ (International Young Naturalists' Tournament), που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας από τις 21 - 28 Αυγούστου.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 13 ομάδες και διαγωνίστηκαν για την ανάδειξη του «απόλυτου νικητή» (absolute winner). Στην τελική φάση οι ομάδες συναγωνίστηκαν μέσα από μία άκρως ενδιαφέρουσα διαδικασία, κατά την οποία ανέλαβαν ρόλους (Reporter -Opponent - Reviewer), τους οποίους μπορούσαν να εναλλάσσουν και συζήτησαν πάνω στα προβλήματα του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός απαιτούσε από τους μαθητές σημαντικές δεξιότητες, όπως παρουσίαση, επιχειρηματολογία, ομαδικότητα, κριτική σκέψη.

Η ομάδα «Mandoulides LaGrands», έχοντας κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο εθνικό μέρος του διαγωνισμού (3rd Hellenic YNT), που διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο, πήγε στην Τιφλίδα πολύ καλά προετοιμασμένη και έδειξε εξαρχής τις δυνατότητές της. Αυτό αποδεικνύεται από τις επιδόσεις της (3,5 νίκες στους πρώτους 4 αγώνες), γεγονός που της εξασφάλισε μία θέση στην ημιτελική φάση. Εκεί δεν κατάφερε να κερδίσει την ομάδα της Γεωργίας και τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Πέρα από το διαγωνιστικό μέρος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Τιφλίδας, την κουλτούρα της αλλά και να αλληλεπιδράσουν με μαθητές από άλλες χώρες, κατά τη διάρκεια των εκδρομών που έλαβαν χώρα ανάμεσα στους αγώνες.

Η ομάδα «Mandoulides LaGrands» αποτελούνταν από τους μαθητές της Α΄ Λυκείου:
Σ. Αρτοποιό, Γ. Βλαχονάσιο, Α. Θερειανού, Φ. Παυλίδου, Ν. Σερίφοβιτς, Α. Χουσιάδα.