Υποδοχή μαθητών Α΄ Γυμνασίου και νέων μαθητών ενδιάμεσων τάξεων Γυμνασίου - Λυκείου

Υποδοχή μαθητών Α΄ Γυμνασίου και νέων μαθητών ενδιάμεσων τάξεων Γυμνασίου - Λυκείου

Την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων ενημερωτική συνάντηση για τους γονείς και μαθητές της Α΄ Γυμνασίου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των μαθητών με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους, καθώς και η ενημέρωση σχετικά με τον «Κανονισμό Λειτουργίας» των Εκπαιδευτηρίων και το πρόγραμμα σπουδών. Η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Ουρανία Δάντση παρουσίασε όλα τα καινοτόμα προγράμματα και τις καινοτόμες δράσεις που θα γνωρίσουν οι μαθητές από την πρώτη κιόλας χρονιά. Επίσης, ο Υποδιευθυντής του Λυκείου κ. Ιωάννης Νταουντάκης αναφέρθηκε στις Stream δράσεις, που το σχολείο προσφέρει στους μαθητές όλων των τάξεων.

Στην εκδήλωση μίλησε ο κ. Δημήτριος Μαντουλίδης, ο οποίος ενημέρωσε τους γονείς και τους μαθητές για τα νέα προγράμματα που θα εφαρμοστούν στο σχολείο μας από τη νέα χρονιά, όπως το Noutree, το Financial Literacy και το Entrepreneurship.

Στη συνέχεια, μίλησαν οι μαθητές μας που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις σε σχολές της προτίμησής τους. Πιο συγκεκριμένα, o. Ι. Στρυβάκης, στη Νομική Θεσσαλονίκης και η Π. Τζάρτζη, στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη σχολική ζωή και προέτρεψαν τους νέους μαθητές να αξιοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες που τους παρέχει το νέο τους σχολείο.

Επίσης, την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των νέων μαθητών για τις ενδιάμεσες τάξεις Γυμνασίου - Λυκείου. Τους μαθητές καλωσόρισε η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων, κ. Άσπα Χασιώτη, τους σύστησε τους καθηγητές - συμβούλους των τμημάτων τους και τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του νέου τους σχολείου. Στη συνέχεια, οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους των Εκπαιδευτηρίων.