Επίσκεψη της Β’ Δημοτικού στο Κέντρο Α.Μ.Ε.Α «Σωτήρ»

Επίσκεψη της Β’ Δημοτικού στο Κέντρο Α.Μ.Ε.Α «Σωτήρ»

Γιατί η διαφορετικότητα μάς ενώνει!

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μιλάμε για Μας» και με αφορμή την ενασχόλησή τους με το συναίσθημα του σεβασμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Δημοτικού επισκέφτηκαν το Κέντρο Αποκατάστασης, Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Σωτήρ».

Σε ένα πολύ φιλόξενο και όμορφο περιβάλλον, στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής, οι μικροί μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε δραστηριότητες και παιχνίδια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, μέσα από τα οποία κατανόησαν με βιωματικό τρόπο αφηρημένες έννοιες και όρους που διδάχθηκαν στο σχολείο. Ο κύκλος ζωής των φυτών, η ανακύκλωση και η ζωτική σημασία της για το μέλλον του πλανήτη, ο κύκλος του νερού και η εναλλαγή των εποχών ήταν κάποια από τα θέματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον και την προσοχή των παιδιών. Συγχρόνως, μέσα από ευφάνταστα πειράματα μπόρεσαν να καταλάβουν και να εκτιμήσουν το επάγγελμα του γεωργού σε μία σύγχρονη κοινωνία, ενώ προβληματίστηκαν γύρω από την ανεύρεση τρόπων για την εξοικονόμηση νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βοηθοί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τα επιμέρους εργαστήριά του ήταν άτομα - μαθητές του κέντρου «Σωτήρ», μαζί με τους οποίους τα δευτεράκια μας έπαιξαν, τραγούδησαν και ένιωσαν σαν μια ομάδα.

Τέτοιου είδους δράσεις επιβεβαιώνουν την άποψη ότι στον σύγχρονο κόσμο δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις στο δικαίωμα για «ζωή». Κι αυτό γιατί στη ζωή δεν υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι!

Η επίσκεψη στο Κέντρο Αποκατάστασης «Σωτήρ» ήταν πραγματικά ένα μάθημα ζωής για όλους μας!