1ο βραβείο Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιβλίου σε μαθητή ΣΤ' Δημοτικού

1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιβλίων Μικρασιατικού Περιεχομένου

Ο μαθητής Ε. Γιουβανόπουλος (ΣΤ΄ Δημοτικού) κατέλαβε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιβλίων Μικρασιατικού Περιεχομένου, εκδόσεως 2019 - 2021, που προκήρυξε η Εστία Νέας Σμύρνης.

Με το μυθιστόρημά του «Ο κούκος και τ’ αηδόνι: Ένα καρμικό ταξίδι στην ταραγμένη περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής» από τις εκδόσεις Γκοβόστη, ο μαθητής κατέκτησε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία συγγραφέων κάτω των 18 ετών, κερδίζοντας τις εντυπώσεις όλης της κριτικής επιτροπής για τον ώριμο τρόπο γραφής του και τον αριστοτεχνικό συνδυασμό της ιστορικής γνώσης με το λογοτεχνικό ύφος.

Μέσα από τις σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου γεγονότα λιγότερο ή περισσότερο γνωστά από το ελληνικό παρελθόν ζωντανεύουν στα μάτια του αναγνώστη και έρχονται να θυμίσουν σε όλους εμάς τους σύγχρονους Έλληνες όλα αυτά που δεν μπορούμε και που δεν πρέπει να ξεχάσουμε από την Ιστορία μας.

Με άλλα λόγια,  το συγκεκριμένο βιβλίο δίνει την ευκαιρία στον σύγχρονο αναγνώστη όχι μόνο να ανακαλέσει στη μνήμη του γεγονότα της πολύπαθης Ελλάδας, αλλά και να τοποθετήσει τον εαυτό του στο περιθώριο που του αναλογεί, για να οικοδομήσει μέσα από λάθη ή διδάγματα του παρελθόντος έναν καινούριο κόσμο, μια καινούρια Ελλάδα.

Ευχόμαστε στον μαθητή μας να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του!

Πηγή