Καλώς μας ήρθες, Φθινόπωρο!                         

Καλώς μας ήρθες, Φθινόπωρο!

Καλώς μας ήρθες, Φθινόπωρο!

Τα σχολεία άνοιξαν, οι τάξεις και οι αυλές μας γέμισαν μικρούς μαθητές και μαθήτριες, γεμάτους ενθουσιασμό και περιέργεια. Μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό, παιχνίδια, συζητήσεις και κατασκευές, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εποχή του Φθινοπώρου και να κατανοήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Αρχίζουν τα πρωτοβρόχια και η πρωινή δροσούλα, η αμφίεσή μας γίνεται πιο ζεστή και τα αποδημητικά πουλιά ξεκινούν το ταξίδι τους για τις ζεστές χώρες. Καθώς, λοιπόν, η φύση αλλάζει γύρω μας, οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, του Παιδικού Σταθμού και του English Garden είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν βιωματικά όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν την εποχή αυτή στον εκπαιδευτικό περίπατο που πραγματοποιήθηκε στο Φράγμα της Θέρμης.

Ακριβέστερα, τα Νήπια παρατήρησαν τα φύλλα στα δέντρα, καθώς αυτά αλλάζουν χρώμα και πέφτουν. Επίσης, έμαθαν να ξεχωρίζουν τα αειθαλή από τα φυλλοβόλα δέντρα. Άκουσαν ήχους, εντόπισαν τις άδειες φωλιές των πουλιών και μάζεψαν πολύτιμους θησαυρούς της φύσης, τους οποίους θα αξιοποιήσουν σε διάφορες δραστηριότητες μέσα στην τάξη τους.

Καλό Φθινόπωρο σε όλους!