Εβδομάδα Εκπαιδευτικού από τη Microsoft

Εβδομάδα Εκπαιδευτικού από τη Microsoft

Εβδομάδα Εκπαιδευτικού από τη Microsoft

H Microsoft σε συνεργασία με το Πάρκο Καινοτομίας JOIST διοργάνωσαν την Εβδομάδα του Εκπαιδευτικού, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν δωρεάν παρουσιάσεις και εργαστήρια με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πάνω σε εργαλεία και καλές διδακτικές πρακτικές.

 Κάθε μαθητής είναι μοναδικός και αξίζει μια εκπαίδευση που ξεκλειδώνει τις απεριόριστες δυνατότητές του. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές πρέπει να έχουν πρόσβαση σε εργαλεία που εξατομικεύουν τη μάθηση και δίνουν σε όλους την ανεξαρτησία που χρειάζονται, για να μάθουν με τον τρόπο που θέλουν, τον τρόπο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες, τις ικανότητες και τις μοναδικές δυνατότητές τους.

Κατά τη διάρκεια της «Εβδομάδας του Εκπαιδευτικού», οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εργαλεία σχεδιασμού και οργάνωσης με στόχο την αξιοποίηση στο έπακρο του χρόνου στην τάξη με τους μαθητές. Μπόρεσαν, επίσης, να ανακαλύψουν νέους τρόπους για τη δημιουργία ψηφιακών χώρων μάθησης με ισχυρά εργαλεία που προωθούν τη συνεργασία και να μάθουν πώς να προετοιμάζουν τους μαθητές τους για τις ευκαιρίες του αύριο.

Η κ. Μαρία Παπαδοπούλου, Υποδιευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων, και Υπεύθυνη για την Ψηφιακή Εκπαίδευση, MIE Expert, MIE Trainer και MIE Fellow συμμετείχε ως εισηγήτρια, παρουσιάζοντας το θέμα:  «Let's flip! Καλλιεργώντας ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες με το Flip μέσα από την ενεργή εμπλοκή των μαθητών».

Το Flip είναι μια εφαρμογή βίντεο από τη Microsoft, όπου οι μαθητές μπορούν να συνδέονται σε ασφαλείς, μικρές ομάδες, για να μοιράζονται βίντεο, να συνεργάζονται και να μαθαίνουν μαζί.

Οι παρουσιάσεις και τα workshops πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022 και συμμετείχαν σε αυτά εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα.

Δείτε την παρουσίαση για το Flip