Workshop - Εργαστήρι στο Γυμνάσιο - Λύκειο με αφορμή την «ELSA Day» 

Workshop - Εργαστήρι στο Γυμνάσιο - Λύκειο με αφορμή την «ELSA Day»

Workshop - Εργαστήρι στο Γυμνάσιο - Λύκειο με αφορμή την «ELSA Day»

Για δύο ημέρες οι τάξεις της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου μετατράπηκαν σε εργαστήρια, με αφορμή την «ELSA Day», μία ημέρα αφιερωμένη στην προάσπιση και προώθηση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου και την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, η ELSA Thessaloniki - «European Law Students’ Association», παράρτημα ενός ανεξάρτητου δικτύου φοιτητών Νομικής και νέων δικηγόρων στον κόσμο, με την υποστήριξη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, διοργάνωσε σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια, ένα workshop - εργαστήρι, που αποσκοπούσε στην εξοικείωση των μαθητών με το φετινό θέμα, το «Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο».

Κατά τη διάρκεια του workshop οι μαθητές κάθε τμήματος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να διαβουλευτούν ανά ομάδες πάνω σε κάποιες πτυχές του ζητήματος του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, για να καταλήξουν σε ορισμένα πορίσματα, τα οποία στη συνέχεια παρουσίασαν ενώπιον της υπόλοιπης τάξης.

Την καθοδήγηση είχαν φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και τον συντονισμό η φοιτήτρια της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και απόφοιτη των Εκπαιδευτηρίων, Α. Γραβάνη ’20 (Ειδική Συνεργάτης ELSA). Στην ομάδα εργασίας των Φοιτητών της Νομικής Σχολής ήταν επίσης και η απόφοιτη των Εκπαιδευτηρίων Α. Παπάζογλου ’20.

Συλλογή φωτογραφιών