Α΄ Βραβεία στο βιολί και σύμπραξη ως σολίστ με Ορχήστρα

Α΄ Βραβεία στο βιολί

Α΄ Βραβεία στο βιολί και σύμπραξη ως σολίστ με Ορχήστρα

Ο μαθητής και σπουδαστής βιολιού του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Θ. Κυπάρος (A΄ Λυκείου) κατέκτησε:

  • Το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία «Έγχορδα Εφήβων» (12 - 18 ετών) στον 7ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό του «Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας», που διοργανώθηκε στην Αθήνα, από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου. Για τη διάκρισή του αυτή, θα συμμετάσχει στην τελετή απονομής των βραβείων και στη συναυλία των διακριθέντων με το Α΄ Βραβείο του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το πρώτο εξάμηνο του 2023.
  • Το Α΄ Βραβείο καθώς και Ειδική Διάκριση Εξαιρετικής Επίδοσης στη Β΄ ηλικιακή κατηγορία, στον 8ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Μαρίας Χαιρογιώργου - Σιγάρα», ο οποίος διοργανώνεται ανά δύο έτη από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer, στη μνήμη της σημαντικής σολίστ και παιδαγωγού Μαρίας Χαιρογιώργου - Σιγάρα.
  • Το Α΄ Βραβείο στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό «TISIANO ROSSETI International Music Competition», Lugano, Switzerland, λαμβάνοντας συνολική βαθμολογία 97% στην κατηγορία Strings Soloists 14 - 16 ετών.

Συνέπραξε ως σολίστ με τη Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, σε συναυλία που διεξήχθη στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Ίλιον. H επιλογή των σολίστ έγινε ανάμεσα σε νέους μουσικούς όλων των οργάνων ηλικίας έως 23 ετών, κατόπιν ακρόασης, στο πλαίσιο της καινοτομίας που εγκαινίασε ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής», καλώντας ταλαντούχους καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα να συνεργαστούν με την Ορχήστρα, υπό τη μουσική διδασκαλία του Μαέστρου Νίκου Χαλιάσα.