Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

«Ο ρόλος της εκπαίδευσης σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει»

«Reimagining education - Ο ρόλος της εκπαίδευσης σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει»

6η online ημερίδα SMART EDUCATION

A MICROSOFT SHOWCASE SCHOOL EVENT

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Ομογένειας

 

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη διοργανώνουν διαδικτυακά την 6η ημερίδα SMART EDUCATION, με θέμα: «Reimagining education - Ο ρόλος της εκπαίδευσης σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει», το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεων των Εκπαιδευτηρίων ως Microsoft Showcase School, για 7η συνεχόμενη χρονιά, και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Ομογένειας.

Ο επανασχεδιασμός της εκπαίδευσης μετά την κρίση της λοίμωξης COVID-19 απαιτεί επαναπροσδιορισμό όσων γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και μετασχηματισμό με γνώμονα τις ανάγκες των μαθητών και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

H πανδημία επιτάχυνε την υιοθέτηση της τεχνολογικής καινοτομίας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, κάτι που αποδεικνύει ότι μέσα από μια κρίση μπορεί να γεννηθούν ευκαιρίες και να επισπευσθούν αλλαγές και καινοτόμες μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε από την έγκριτη αμερικανική εταιρεία ερευνών McKinsey & Company σε 4 άξονες είναι ανάγκη να στηριχτούν οι αλλαγές στον χώρο της εκπαίδευσης,  για να μπορούν να ακολουθήσουν οι μαθητές/τριες τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς  του 21ου αιώνα:

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν,  ως ομιλητές, μεταξύ άλλων οι:

Στο πλαίσιο της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωπους   της   Microsoft   και   άλλων   καινοτόμων  εταιρειών  και  οργανισμών,  ερευνητές  και εκπαιδευτικούς για:

Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με εκπαιδευτικούς που έχουν εντάξει τις τεχνολογίες Microsoft στη διδασκαλία τους (τα εργαλεία του Office 365: Teams, OneNote, OneDrive, Booking, SharePoint, Sway, Forms, FlipGrid, Minecraft EDU κ.λπ.) και να δουν πώς μπορούν να αναπτύξουν τόσο τις δικές τους δεξιότητες, όσο και των μαθητών τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ημερίδες SMART EDUCATION μπορείτε να βρείτε στην εδώ.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

H ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά: Livemedia, Facebook και Youtube των Εκπαιδευτηρίων.

Δήλωση
Συμμετοχής
ΠρόγραμμαΔελτίο
Τύπου
Πόστερ

 

Exit mobile version