Τα Νήπια «Νεροεξερευνητές» στο Μουσείο Ύδρευσης  

Τα Νήπια «Νεροεξερευνητές» στο Μουσείο Ύδρευσης

Τα Νήπια «Νεροεξερευνητές» στο Μουσείο Ύδρευσης

Τα Νήπια, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, έγιναν «Νεροεξερευνητές» και επισκέφθηκαν το Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης, όπου ενημερώθηκαν τόσο για θέματα που αφορούν την ιστορία της ύδρευσης της πόλης μας όσο και για τη σωστή διαχείριση του νερού και των αποθεμάτων του.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν από έμπειρες μουσειοπαιδαγωγούς του Τελλόγλειου Ιδρύματος του ΑΠΘ στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του διατηρητέου κτιρίου καθώς και στον κήπο του νερού που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Μουσείου.

Τέλος, γνώρισαν τις διαδοχικές φάσεις υδροδότησης της Θεσσαλονίκης με ατμολέβητα, πετρελαιοκίνητη μηχανή και ηλεκτρομηχανή και είδαν μηχανήματα νερού που τροφοδοτούσαν την πόλη μας τα παλαιότερα χρόνια.

Σε μια περίοδο κατά την οποία το θέμα της επάρκειας νερού παγκοσμίως και γενικότερα της προστασίας του περιβάλλοντος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, η βιωματική επαφή των μαθητών με ένα χώρο που συνιστά ζωντανή ιστορία της ύδρευσης της Θεσσαλονίκης μόνο εποικοδομητική μπορεί να είναι.

Συλλογή φωτογραφιών