Όταν η ιστορία… γίνεται παιχνίδι!

Όταν η ιστορία… γίνεται παιχνίδι!

Όταν η ιστορία… γίνεται παιχνίδι!

Ποιος είπε ότι η επανάληψη γίνεται μόνο μέσα από βιβλία;
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Δημοτικού μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όταν η Ιστορία… γίνεται παιχνίδι!»  απέδειξαν ότι η διασκέδαση μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με τη μάθηση, όταν έχεις φαντασία!

Μία από τις πιο πρωτότυπες και τις πιο ευχάριστες επαναλήψεις πραγματοποιήθηκε πριν από το διαγώνισμα μυθολογίας μέσα από παιχνίδια που δημιούργησαν οι ίδιοι οι μαθητές, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους από το μάθημα της Ιστορίας αλλά και τη λαχτάρα τους για παιχνίδι και διασκέδαση!

Παίρνοντας έμπνευση από κλασικά παιχνίδια που λατρεύουν να παίζουν στον ελεύθερο χρόνο τους τα παιδιά σχεδίασαν, διακόσμησαν και οργάνωσαν τα δικά τους επιτραπέζια παιχνίδια ιστορίας. Κατασκεύασαν τα δικά τους μοναδικά ταμπλό, σκέφτηκαν και δημιούργησαν έξυπνες ερωτήσεις γνώσεων. Ζωγράφισαν υπέροχες φιγούρες και, φυσικά, χάρηκαν, παίζοντας και μαθαίνοντας με τα δικά τους δημιουργήματα.

Παιχνίδια, όπως το «Taboo», το «Φιδάκι» και το «Στο κεφάλι το ’χω», έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να θυμηθούν βασικές πληροφορίες από τα μαθήματα μυθολογίας μέσα από μία ψυχαγωγική και πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία.

Συλλογή φωτογραφιών