Τα Νήπια πάνε θέατρο!

Τα Νήπια πάνε στο θέατρο!

Τα Νήπια πάνε θέατρο!

Ως μορφή τέχνης, το θέατρο καλλιεργεί τον συναισθηματικό και κοινωνικό κόσμο των μικρών μαθητών! Με γνώμονα τη διαπίστωση αυτή, οι μαθητές του Nηπιαγωγείου και του English Garden παρακολούθησαν την παράσταση «Αγησίλαγος» από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «Αυλαία», ένα μουσικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ. Τι κοινό έχουν ένα πιάτο λαχταριστή σουσαμόσουπα, το αναψυκτικό της καμήλας με τα δύο χρωματιστά μπικίνι, η δίαιτα ενός ιπποπόταμου, η συνταγή ενός πελεκάνου από το Μεξικό και τα γυαλιστερά λουστρίνια του ασβού; Μα τον κύριο Αγησίλαγο, τον διάσημο σεφ, που ένα πρωί… ξύπνησε με μαγουλάδες. Η ιστορία του ξετυλίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών γεμάτη χιούμορ, γέλιο, λυρισμό και μουσική!

Ακόμη, οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού παρακολούθησαν τη διαδραστική παράσταση «Τρεις… κι ο Αίσωπος» στο Πολιτιστικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων από τη θεατρική ομάδα «ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ».

Στην παράσταση αυτή, τρεις ηθοποιοί μεταμορφώθηκαν επί σκηνής σε διαφορετικούς χαρακτήρες και αφηγήθηκαν τέσσερις μύθους του αιώνιου παραμυθά, κορυφαίου αφηγητή και μεγάλου δασκάλου, του Αισώπου.

Τα παιδιά διασκέδασαν, ψυχαγωγήθηκαν, αλλά κυρίως γνώρισαν την αξία σημαντικών εννοιών, όπως η φιλία, το θάρρος και η εργατικότητα, έννοιες που αναδύθηκαν μέσα από τις ιστορίες και φωτίστηκαν από διαδραστικούς ρόλους της παράστασης.

Συλλογή φωτογραφιών