«Σχολές Γονέων»

Σχολές Γονέων

«Σχολές Γονέων»

Tα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη διοργάνωσαν διαδικτυακά τις «Σχολές Γονέων» με θέμα: «Προβληματισμοί και προκλήσεις στη σύγχρονη εκπαίδευση: Φροντίδα της ψυχικής υγείας των μαθητών/ τριών στη σχολική κοινότητα».

Γύρω από το επίμαχο ζήτημα της ψυχικής υγείας των παιδιών μέσα στους κόλπους του σχολείου παρουσίασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους τρεις  ειδικοί στον χώρο της ψυχικής υγείας, οι οποίες προσπάθησαν να φωτίσουν το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία η καθεμιά τους.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Όλγα Ζηκοπούλου, Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη στη Γνωστική - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, Διδάκτωρ ΠΑ.ΜΑΚ, πραγματεύτηκε το θέμα: «Είμαστε στο ΕΜΕΙΣ... στην ομάδα της τάξης μου. Μαθαίνω να συμμετέχω, να βοηθώ και να συμπονώ μέσα στην ομάδα μου».

Το θέμα εισήγησης της κ. Μαρίας Χατζηπανταζή, Συμβουλευτική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, ΑΠΘ Τμήμα Ψυχολογίας, MSc Συμβουλευτική Ψυχολόγος, City University London, Cert. στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων (Regent’s College, London), ήταν «Η σημασία της αξίας της φιλίας και της ομαδικότητας στην ψυχική υγεία των παιδιών».

Η κ. Εύα Γιαννούλη, Ψυχολόγος, MRes Κοινωνική Έρευνα, NLP Coach στον εθισμό, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γονέων (AHHP), Μέλος Βρετανών Ψυχολόγων (MBPsS), ασχολήθηκε στην εισήγησή της με το θέμα «Πώς να διαχειριστώ τα δύσκολα συναισθήματα του παιδιού μου».

Και οι τρεις ομιλήτριες επικεντρώθηκαν στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το σχολείο για την ηθική θωράκιση των παιδιών αλλά και στην ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ οικογένειας και σχολικής κοινότητας για τη διευθέτηση των διαφορών μεταξύ των παιδιών και τη  συνακόλουθη  διασφάλιση της ψυχικής τους ηρεμίας.

Και οι τρεις συνέκλιναν στην άποψη πως σε έναν κόσμο που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς γονείς και εκπαιδευτικοί καλούνται από κοινού να συντονίσουν τις ενέργειές τους με στόχο την ισορροπημένη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.