2η Πολιτιστική Εξόρμηση Γυμνασίου - Α΄και Β΄ Λυκείου

2η Πολιτιστική Εξόρμηση Γυμνασίου - Α΄και Β΄ Λυκείου

2η Πολιτιστική Εξόρμηση Γυμνασίου - Α΄και Β΄ Λυκείου

Την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 2η Πολιτιστική Εξόρμηση για τις τάξεις του Γυμνασίου και για την Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών τάξεων του Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την εμβληματική έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ταξίδι στον κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών - Υπάρχει σε όλα λύση». Μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, τα παιδιά ταξίδεψαν πίσω στον χώρο και στον χρόνο, ξεκινώντας από τον 6ο και τον 5ο αιώνα π.Χ. από τα παράλια της Μικράς Ασίας και τη Μεγάλη Ελλάδα, την Κάτω Ιταλία και τη Σικελία, ως και την ελληνιστική Αλεξάνδρεια του 4ου αιώνα μ.Χ. και συνάντησαν σημαντικές έννοιες των μαθηματικών με έναν ευχάριστο, απλό, διασκεδαστικό και εύληπτο τρόπο.

Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β’ Λυκείου παρακολούθησαν την ταινία «Elvis» στον κινηματογράφο Odeon Πλατεία. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του πιο διάσημου «rock‘n roll» τραγουδιστή, στην προσπάθειά του να περάσει μηνύματα κατά του ρατσισμού.