2 πρώτες θέσεις στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της ΠΑΝΕΚΦΕ

EOES 2023, πρώην EUSO

2 πρώτες θέσεις στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της ΠΑΝΕΚΦΕ

Οι μαθητές Γ. Καϊμάκη, Θ. Παπαβραμίδης και Ν.  Σερίφοβιτς (Β΄ Λυκείου) προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του «Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών - EOES 2023 (πρώην EUSO)».

Στην πρώτη, τοπική φάση του Διαγωνισμού η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων κατετάγη πρώτη στη Βιολογία και στη Χημεία από όσες διαγωνίστηκαν στο οικείο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ).

Η δεύτερη, πανελλήνια φάση του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη για τα σχολεία της Β. Ελλάδας. Στη συνέχεια οι δύο καλύτερες τριμελείς ομάδες που θα προκύψουν, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών (European Olympiad of Experimental Science - EOES 2023), που θα διεξαχθεί την Άνοιξη στη Λετονία.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) και απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου. Κάθε σχολείο εκπροσωπείται από μία τριμελή ομάδα μαθητών, οι οποίοι διαγωνίζονται έναντι των άλλων ομάδων σε εργαστηριακά αντικείμενα Βιολογίας, Φυσικής, Χημείας ή και συνδυασμού αυτών.

Ευχόμαστε επιτυχία στους μαθητές της ομάδας μας και για την πανελλήνια φάση του Διαγωνισμού!