Εκπαιδευτικό ταξίδι - «Η Φυσική Μαγεύει»

Εκπαιδευτικό ταξίδι - «Η Φυσική Μαγεύει»

Εκπαιδευτικό ταξίδι - «Η Φυσική Μαγεύει»

Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν στη συνάντηση που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών στην Αθήνα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, από τις 16 έως και τις 18 Δεκεμβρίου 2022.

Οι συμμετέχοντες σε αυτήν την πρωτότυπη δράση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις της Σύγχρονης Φυσικής, καθώς και να εισαχθούν στα στάδια της επιστημονικής μεθόδου, αναπτύσσοντας έτσι την ικανότητα κριτικής σκέψης. Προσκεκλημένοι ομιλητές από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά και ερευνητικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού καλλιέργησαν την περιέργεια και το ενδιαφέρον των μαθητών και των μαθητριών μέσα από τις ομιλίες τους για θέματα Αστροφυσικής, Κοσμολογίας, Κβαντικής Μηχανικής κ.ά.

Επιπρόσθετα, πέρα από το πλαίσιο του συνεδρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου μέσα από τις εκθέσεις ενημερώθηκαν για την κλιματική αλλαγή αλλά και τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.