Η ΣΤ΄ Δημοτικού δημιουργεί με 3D Design & Printing

3D Design & Printing

Η ΣΤ΄ Δημοτικού δημιουργεί με 3D Design & Printing

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακάλυψη και την ενίσχυση των δεξιοτήτων κάθε μαθητή. Κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου, στη 2η ώρα Πληροφορικής, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού έκαναν Τρισδιάστατη Σχεδίαση και Εκτύπωση (3D Design and Printing).

Συνδυάζοντας βασικά σχήματα, κατανοώντας τις αναλογίες και τις 3 διαστάσεις στον χώρο και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες σχεδίασαν από ένα τρισδιάστατο μοντέλο ενός ελληνικού μνημείου, το οποίο επιμελήθηκαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Τα έργα των παιδιών πήραν σάρκα και οστά, αφού εκτυπώθηκαν με τον 3D Printer του σχολείου μας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες στην έκφραση και νέες πτυχές της τεχνολογίας.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, ενώ τα έργα που δημιουργήθηκαν, μοιράστηκαν στα παιδιά ως ενθύμια της εξαιρετικής δουλειάς τους.

Το σχολείο μας είναι στο πλευρό των μαθητών στο ταξίδι της γνώσης και τους παρέχει όλα τα μέσα, για να ξεδιπλώσουν και να αναδείξουν την προσωπικότητα και τα ταλέντα τους.