Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας «Πιάσε τη σημαία» - «Capture the Flag» 2023

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας «Πιάσε τη σημαία» - «Capture the Flag» 2023

Δεκατρείς μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας «Πιάσε τη σημαία» - «Capture the Flag» 2023.

Διακρίθηκαν τρεις ομάδες, καταλαμβάνοντας τις θέσεις 9, 10, 11 στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 328 ομάδες που συνολικά συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός «Πιάσε τη Σημαία» υποστηρίζεται από την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως δράση που θα συνεισφέρει στις προσπάθειες για προσέλκυση νέων ατόμων στον κλάδο της Κυβερνοασφάλειας και έλαβε χώρα στην ειδικά διαμορφωμένη Πλατφόρμα του Saferinternet4Kids.gr από 25 Νοεμβρίου έως και 25 Δεκεμβρίου 2022.

Οι μαθητές συγκρότησαν ομάδες και συμμετείχαν στον διαγωνισμό, με στόχο να ενημερωθούν για την ασφάλεια των δικτύων και του «Ηθικού Hacking», να αναγνωρίσουν την ανάγκη της προστασίας των προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο, να ενημερωθούν για τον επαγγελματικό προσανατολισμό στην ασφάλεια δικτύων, να αναπτύξουν στο διαδίκτυο αξιακό σύστημα αντίστοιχο με του πραγματικού κόσμου, να αποκτήσουν ενεργή στάση σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο, να αποκτήσουν κριτική ικανότητα στο διαδίκτυο, να καλλιεργήσουν δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας, να μάθουν παίζοντας τι σημαίνουν κενά ασφάλειας σε ένα σύστημα.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και διακρίθηκαν είναι:

Β΄ Γυμνασίου: Δ. Γιαννακίδης, Δ. Λεβέντης, Ε. Μαυρίδης, Α. Μοντγκόμερι

Γ΄ Γυμνασίου: Χ. Γκρίτσιος, Λ. Καραγεωργίου, Η. Μότσανος, Α. Ναούμ

Α΄ Λυκείου: Δ. Ιγνατιάδης (9η θέση), Π. Νίκου (9η  θέση), Δ. Τούλης (10η θέση)

Γ΄ Λυκείου: Α. Μπιάλας (11η θέση), Π. Χατζηκαλλίας (11η θέση)

Συγχαίρουμε τα παιδιά για την συμμετοχή και για τις διακρίσεις τους στον διαγωνισμό!

Πηγή