Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Προνηπίων «Προσωπικότητες που άλλαξαν τον κόσμο»

«Προσωπικότητες που άλλαξαν τον κόσμο»

«Προσωπικότητες που άλλαξαν τον κόσμο»

Μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Προσωπικότητες που άλλαξαν τον κόσμο» οι μικροί μαθητές των Προνηπίων γνώρισαν 6 σπουδαίους ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, που με το έργο τους οδήγησαν την ανθρωπότητα ένα βήμα παραπέρα.

Έμαθαν για την Φρίντα Κάλο, τον Πελέ, τον Γαλιλαίο, την Μαρί Κιουρί, τον Μπετόβεν, την Σιμόν Ντε Μποβουάρ και μέσα από ευφάνταστες και ξεχωριστές δραστηριότητες ήρθαν σε επαφή με τη ζωή και το έργο τους.

Ολοκληρώνοντας το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σπουδαίοι Άνθρωποι» στην Στέγη Πολιτισμού «Λυρικός Μικρός Πλανήτης».

Βιωματικά, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική, τη ζωγραφική, τον χορό και παιχνίδια με τη μπάλα, θυμηθήκαμε τις προσωπικότητες εκείνες από τον χώρο των επιστημών, της τέχνης, της μουσικής και του αθλητισμού που ξεχώρισαν για το ήθος και τα επιτεύγματά τους.

Σε ένα μεγάλο κύκλο, ο καθένας ξεχωριστά μίλησε για τον άνθρωπο εκείνον που θαύμασε περισσότερο και, μεγαλώνοντας, θα ήθελε να θυμάται το όνομά του για να του δίνει τη δύναμη εκείνη, ώστε να πορευθεί επιδιώκοντας να επιτύχει τους δικούς του στόχους.

Ολοκληρώσαμε την επίσκεψή μας έχοντας στο νου βαθιά ριζωμένη την ιδέα ότι θα πρέπει να θέτουμε στόχους στη ζωή μας, γιατί μας δίνουν δύναμη και όρεξη για να προσπαθούμε να τους επιτύχουμε και να νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση!

Exit mobile version