9 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Βρυξέλλες

School Trip To Brussels

9 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, που διακρίθηκαν σε Διεθνείς (Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες) και Πανελλήνιους Διαγωνισμούς, επισκέφτηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση της ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Μαρίας Σπυράκη.  Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρία Σπυράκη για την τιμητική αυτή πρόσκληση και την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές και μαθήτριες να γνωριστούν με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, που επιλέχθηκαν βάσει των πανελλήνιων και διεθνών διακρίσεων που κατέκτησαν, συνοδευόμενοι από δύο εκπαιδευτικούς, ξεναγήθηκαν στους χώρους και τα θεωρεία του Κοινοβουλίου, ενημερώθηκαν για το έργο, την ιστορία και τη λειτουργία του θεσμικού οργάνου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και έμαθαν από κοντά πώς λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο και πώς λαμβάνονται οι σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του μακεδονικού σήματος που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ενώ ήρθαν σε επαφή με Έλληνες και Ελληνίδες ευρωβουλευτές.

Στον ελεύθερο χρόνο τους περιηγήθηκαν στις πανέμορφες πόλεις των Βρυξελλών και της Μπριζ και επισκέφτηκαν ιστορικά αξιοθέατα, όπως το Μουσείο Ευρωπαϊκής Ιστορίας και το Μουσείο Μουσικών Οργάνων.

Συλλογή φωτογραφιών