Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας και STEM - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας και STEM - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας και STEM πραγματοποιήθηκε μία δράση σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το StartUp Center powered by Microsoft, που απευθυνόταν στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου. Στόχος του εργαστηρίου ήταν η ενθάρρυνση των μαθητών του Λυκείου για την ανάπτυξη ενδιαφέροντος στους τομείς STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics), σε συνδυασμό με τον επιχειρηματικό και καινοτόμο τρόπο σκέψης.

Αναφέρθηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα επαγγέλματα του μέλλοντος και οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε ευχάριστες και διαδραστικές δραστηριότητες, ώστε να αναπτύξουν την ικανότητα σκέψης «έξω από το κουτί», έχοντας αντίληψη των αναγκών της αγοράς και των συνανθρώπων τους σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των δεξιοτήτων STEAM.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου με θεματικές ρομποτικής, Αrtificial Ιntelligence (AI), Virtual Reality (VR) οι μαθητές και οι μαθήτριες προγραμμάτισαν και πέταξαν εκπαιδευτικά drones με τη χρήση ειδικού εκπαιδευτικού λογισμικού που σχεδιάστηκε από το ΜΙΤ.