«Δώστε στα γυαλιά σας μια δεύτερη ευκαιρία, χαρίστε τα σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη»

«Δώστε στα γυαλιά σας μια δεύτερη ευκαιρία, χαρίστε τα σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη»

Μία πρωτότυπη και καινοτόμα δράση, «Δώστε στα γυαλιά σας μια δεύτερη ευκαιρία, χαρίστε τα σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη», του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής «Ophthalmica» πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη.

Πρόκειται για εθελοντική δράση η οποία έχει ως στόχο τη συγκέντρωση γυαλιών και σκελετών που προωθούνται στοχευμένα σε αναπτυσσόμενες χώρες, για ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες και άτομα με προβλήματα όρασης ή διαθλαστικές ανωμαλίες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Στην είσοδο του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων και στο Τηλεφωνικό Κέντρο του Λυκείου υπάρχει ένα κουτί, όπου μπορούν οι μαθητές, οι γονείς και οι εργαζόμενοι να φέρουν και να αφήσουν παλιούς σκελετούς  και γυαλιά όρασης (όχι ηλίου). Μόλις γεμίσει το κουτί, θα το παραδώσουν οι μαθητές μας στον χώρο των εγκαταστάσεων της Ophthalmica. Εκεί μαζί με το προσωπικό τους θα καθαρίσουν και θα διορθώσουν τους σκελετούς, θα μετρήσουν τους φακούς και θα συσκευάσουν τα γυαλιά σε ατομικές συσκευασίες.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα παραδοθεί το υλικό στην  Ορθόδοξη Ιεραποστολή Θεσσαλονίκης, η οποία αναλαμβάνει να τα αποστείλει μαζικά σε χώρες της Αφρικής για παιδιά και ενήλικες που αντιμετωπίζουν διαθλαστικές ανωμαλίες και επίπεδα χαμηλής όρασης.

«Δώστε στα γυαλιά σας μια δεύτερη ευκαιρία, χαρίστε τα σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη». Μία εξαιρετική δράση που θα πρέπει να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά!