Διακρίσεις μαθητών στον 12ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου

Διακρίσεις μαθητών στον 12ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου

Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησαν 2 μαθητές του Λυκείου στον 12ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο μαθητής Δ. Καραβασίλης κατέκτησε το 2ο βραβείο και η Ό. Κεραμέως (Γ΄ Λυκείου) κατέκτησε έπαινο πρόκρισης στον τελικό της ελληνικής φάσης του 12ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου, που έλαβε χώρα στις 17 - 19 Φεβρουαρίου με γενικό θέμα «Μετανεωτερικότητα: Το Μετά ως Υπέρβαση».

Επίσης, στον τελικό για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας, του οποίου βασικό κριτήριο είναι και η επίδοση των υποψηφίων στην ξένη γλώσσα, ο Δ. Καραβασίλης κατέκτησε το 2ο βραβείο και η Ό. Κεραμέως το 8ο βραβείο και θα συμμετάσχουν και οι δύο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας, που φέτος θα γίνει στην Ελλάδα, στην Αρχαία Ολυμπία, στις 11 - 14 Μαΐου.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (ΚΕΣ,) καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.).

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι το Περιοδικό «Φιλοσοφία και Παιδεία» φιλοξενεί «τιμής ένεκεν» στο τεύχος του με αριθμό 8990 τα δοκίμια των μαθητών Δ. Καραβασίλη και Ό. Κεραμέως από τον περσινό τελικό του 11ου Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου, στον οποίο κατέκτησαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Πηγή