Εκπαιδευτικό ταξίδι στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας (CERN) & στην Ευρωπαϊκή Έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Εκπαιδευτικό ταξίδι στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας (Cern)

69 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου συμμετείχαν στο ετήσιο εκπαιδευτικό ταξίδι στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας (CERN) στη Γενεύη της Ελβετίας, 15 -19/02/2023.

To CERN είναι  ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο ερευνητικά κέντρα με τεράστια απήχηση. Η έρευνά του εστιάζεται στη θεμελιώδη φυσική της δομής της ύλης και του σύμπαν. Οι επιταχυντικές και ανιχνευτικές διατάξεις του CERN αποτελούν τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα επιστημονικά εργαλεία για την έρευνα των βασικών δομικών λίθων της ύλης, των στοιχειωδών σωματιδίων.

 

Εκπαιδευτικό ταξίδι στα Ηνωμένα Έθνη

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εξόρμησης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην Ευρωπαϊκή Έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και ενημέρωση από μέλος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με τις δραστηριότητες και τις αρμοδιότητες των μελών της κατά τις εργασίες των επιτροπών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης της Λοζάνης, του Ανεσί, του Μιλάνο, της Βέρνης καθώς και στο ιστορικό κέντρο της Γενεύης και επισκέφθηκαν το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων στη Λοζάνη, το Μουσείο «Einstein» στη Βέρνη και το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας «Leonardo Da Vinci» στο Μιλάνο.