Ζωντανεύοντας μνήμες από τη Μικρά Ασία

Ζωντανεύοντας μνήμες από τη Μικρά Ασία

Ένα νοερό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, ένα νοσταλγικό ταξίδι στις «χαμένες» και  αλησμόνητες πατρίδες, τη Μικρά Ασία, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β’ Δημοτικού.

Αφορμή στάθηκε η θεατρική παρουσίαση ιστοριών της Μικράς Ασίας από την ομάδα «Παραμυθωνία». Πρόκειται για αφηγηματικές μουσικές παραστάσεις παραμυθιών με διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στόχος των αφηγήσεων, κατά κύριο λόγο, είναι η ψυχαγωγία των παιδιών σε συνδυασμό με τη συναισθηματική τους αφύπνιση και την ενδυνάμωση της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους. Τα μικρά παιδιά παρακολούθησαν μαγεμένα την παρουσίαση των παραμυθιών, σε μια παράσταση γεμάτη μουσικές και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας. Με τα φτερά της φαντασίας αναβίωσαν τον πολιτισμό μιας άλλης εποχής, πολλά στοιχεία της οποίας εξακολουθούν και σήμερα να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, γεγονός που επιβεβαιώνει την ενότητα και τη συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πολιτιστικό πρόγραμμα « 100 χρόνια μετά. Ζωντανεύοντας μνήμες από τη Μικρά Ασία» που εκπονείται ήδη από τους μαθητές και τις μαθήτριες των μικρών τάξεων.