INGENIUM - Πρωτοβουλία μαθητριών Β’ Λυκείου για τον επαγγελματικό προσανατολισμό της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών

«Ingenium» - ενημερωτικό πρόγραμμα μαθητών για το πανεπιστήμιο

Η χρονική περίοδος των τριών τάξεων του Λυκείου είναι σαφώς η πιο καθοριστική και, συνάμα, η πιο επιβαρυμένη συναισθηματικά στη ζωή ενός μαθητή.

Η ανάγκη για έγκυρη ενημέρωση σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές προοπτικές της Ομάδας Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών παρακίνησε τις μαθήτριες της Β΄ Λυκείου Έ. Σπυρίδου και Ν. - Δ.  Σιάμπαλη να υλοποιήσουν ένα σχετικό ενημερωτικό πρόγραμμα.

Ειδικότερα, η πρωτοβουλία «ingenium», μια ενδοσχολική πρακτική, στοχεύει στην εξοικείωση των μελλοντικών υποψηφίων της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών αναφορικά με τους κλάδους και τα προγράμματα σπουδών των αντίστοιχων πανεπιστημίων, εσωτερικού και εξωτερικού.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις με αποφοίτους των Εκπαιδευτηρίων και φοιτητές των σχολών του πεδίου αυτού, ενώ η επικοινωνία των μαθητών με τους «μέντορές» τους ξεπερνά το τυπικό και απρόσωπο πλαίσιο και αποκτά μια πιο προσωπική και συμβουλευτική δυναμική.

Μέχρι στιγμής, διακεκριμένοι φοιτητές έχουν ήδη επισκεφτεί το σχολείο, με αφορμή το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με τη συνδρομή τους στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία να χαρακτηρίζεται ως απαραίτητη από πλήθος μαθητών.

Συγκεκριμένα με τους μαθητές και τις μαθήτριες της B΄ Λυκείου συναντήθηκαν οι:
Ζωή Καμοπούλου ’20, Φοιτήτρια του Νομικού Τμήματος του Université Paris 1 Panthéon Sorbonne της Γαλλίας
Αφροδίτη Κεραμέως ’19, Φοιτήτρια της Νομικής Σχολής ΑΠΘ
Βαγγέλης Λαζαρίδης ’18, Απόφοιτος Νομικής Πανεπιστημίου Πάφου
Σταύρος Πιπερίδης ’18, Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ΠΑΜΑΚ
Ιατρούδης Βασίλης '18, Απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ΑΠΘ
Γεωργίου Φανή '14 Απόφοιτος του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας ΑΠΘ