«Μαθήματα Ευτυχίας» στο «NOUS» από τους μαθητές της A', B' και Γ' Δημοτικού

«Μαθήματα Ευτυχίας» στο NOUS από τους μαθητές της A', B' και Γ' Δημοτικού

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α', της Β' και της Γ' Δημοτικού στο «Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Επικοινωνίας NOUS».

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μιλάμε για Μας», που εκπονείται σε εβδομαδιαία βάση από τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού και που στοχεύει  στην εξοικείωσή τους με τα ανθρώπινα συναισθήματα, οι μικροί μας μαθητές συμμετείχαν με ενδιαφέρον στο ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα «Μαθήματα Ευτυχίας». Ακολουθώντας το παράδειγμα του Greater Good Science Center από το Πανεπιστήμιο του Berkeley, οι άνθρωποι στο «NOUS» μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο υλικό, κατάλληλα προσαρμοσμένο στην ηλικία και τις αντιληπτικές ικανότητες των μαθητών μας, τους βοήθησαν να εμβαθύνουν σε γενικές και αφηρημένες έννοιες, όπως είναι η χαρά, η ευτυχία, η αυτοεκτίμηση και η ενσυναίσθηση, τις οποίες  σε δεύτερο χρόνο μορφοποίησαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά χρησιμοποιώντας tablets, ipad και υπολογιστές, αφού πρώτα συζήτησαν,  δημιούργησαν ανά ομάδες μια ψηφιακή ταινία, στην οποία εξιστόρησαν όλα εκείνα που τους κάνουν να νιώθουν ευτυχία ή αυτά που θα ήθελαν στο μέλλον να πετύχουν, προκειμένου να αισθάνονται ψυχική πληρότητα. Μέσα από την παρουσίαση της δουλειάς κάθε ομάδας στις υπόλοιπες φάνηκε πως   τα παιδιά χαίρονται με τη χαρά των άλλων, ενώ ταυτόχρονα κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι στη ζωή μας να θέτουμε υγιείς στόχους και όνειρα για το μέλλον.

Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία και ένα πρωτότυπο μάθημα για τους μικρούς μας ήρωες!