Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό χωρίς αγωνίες και ερωτηματικά

From Kindergarten to 1st Grade

Η μετάβαση του παιδιού από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό είναι μια σημαντική εμπειρία στη ζωή του, καθώς θέτει τις βάσεις της μετέπειτα σχολικής του πορείας. Στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ομαλή προσαρμογή του μαθητή στον καινούριο, θαυμαστό κόσμο του Δημοτικού.

Την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό χωρίς αγωνίες και ερωτηματικά». Οι γονείς μαθητών του Νηπιαγωγείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα σπουδών των Εκπαιδευτηρίων, καθώς και για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό.

Η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων, δρ. Α. Χασιώτη, μοιράστηκε μαζί τους κάποιους διεθνείς προβληματισμούς για την εκπαίδευση και ακολούθησε μια πρώτη ενημέρωση για το πρόγραμμα σπουδών της Α΄ Δημοτικού από την υπεύθυνη της τάξης, κα. Παπαδοπούλου.

Τα πρωτοποριακά και καινοτόμα προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων ανά τάξη, οι μέθοδοι διδασκαλίας, ο τρόπος προσέγγισης των μαθητών και οι κυριότεροι άξονες πάνω στους οποίους είναι δομημένο το πρόγραμμα, ήταν τα βασικά σημεία που παρουσιάστηκαν.

Η κ. Όλγα Ζηκοπούλου, Ψυχολόγος και συνεργάτιδα των Εκπαιδευτήριων, αναφέρθηκε στην ομαλή μετάβαση των Νηπίων στο Δημοτικό, εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να υποβοηθήσουν όλη αυτή τη διαδικασία.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Σεπτέμβριο, όταν θα πραγματοποιηθεί η αναλυτική ενημέρωση των γονέων της Α΄ Δημοτικού. Υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά ολοκληρώνονται στις 20 Μαρτίου.